Du er her

Historien

Før 70'erne

Brdr. Petersens Maskinfabrik blev stiftet i 1922 som ”Cykel, Motor- og Automobilværksted”  af brødrene Carl og Ferdinand Petersen. Virksomheden indrettede et sparsomt værksted på Gilleleje Havn. Brødrene kunne lidt af hvert og snart kom maskinværksted og fiskerflåde til at nyde godt af hinandens bekendtskab. 
Allerede i 1925 udviklede værkstedet det første ”Gilleleje-spil” til fiskerne – et produktnavn, der senere skulle komme til at betyde meget for den lille virksomhed. Sidenhen er der fremstillet over 500 spil – nu hydrauliske og til formål, der også rækker udover fiskeriet. 
I 1931 kom lillebror Bent i lære på værkstedet, og Bents snilde indenfor elektricitet skulle atter hjælpe fiskerflåden i Gilleleje til at være med på det ”nyeste”. Værkstedet kunne nu yde assistance til så store fornyelser for fiskerne som elektrisk lys i bådene.Sidenhen udviklede Bent sin egen pejleramme til navigation.

Efter krigen  i 1949, flyttede værkstedet ind i den nybyggede ”maskinfabrik”, som sidenhen er udvidet af flere omgange. Carls søn, Poul Erik, kom desuden i lære og med ham blev der opprettet en VVS afdeling, der medvirkede til at mange huse i Gilleleje og omegn fik installeret fjernvarme.

 VVS-afdelingen lukkede  ned i begyndelsen af 80’erne. 
 

Efter 70'erne

I 1970’erne kom  Leif Svendsen desuden  i lære, og med ham får virksomheden ”egen tegnestue”, og navnlig styrehuse og hvalbakker tegnes og fremstilles i stor stil til de stadigt større og større fiskerbåde. Bents svigersøn Hans kommer ligeledes til i 1970’erne og overtager el-afdelingen for Bent. Derefter helliger  Bent sig nu udviklingen indenfor hydraulik – virksomheden har altid gjort sit og gør det stadig – for at følge med tiden.

I 1991 fik Gilleleje Havn ny bedding, og det betyder, at man nu kan håndtere både  helt op til 300 tons. 
Efter årtusindeskiftet har maskinværkstedet stået fadder til hele to nybygninger. Fiskerkutteren ”Anni Holm”  og lystfiskerfartøjet ”Havhesten”.

Alsidigheden på maskinværkstedet holder ved den dag i dag. Der ydes service på både erhvervs- og lystfartøjer, nyinstallationer samt reperationer af især Volvo Penta motorer.  

Desuden løses forskellige smedeopgaver på land.

I 2012 kunne Brdr. Petersen`s Maskinfabrik fejre 90 års jubilæum på Gilleleje Havn. Det blev fejret på behørig vis. Se jubilæumshæftet her.