Du er her

Havhesten

I 2005 forestod Brdr. Petersen nybygningen af “Havhesten” et 40 fods hurtiggående lystfiskerfartøj i aluminium med plads til 12 lystfiskere ombord.

Af flere grunde og i modsætning til “Anni Holm”, der blev bygget af Brdr. Petersen i 1999, valgte man med " Havhesten" selv at bygge skroget. Man skønnede, at en umiddelbar besparelse på et polsk fremstillet skrog, ville blive minimeret af transportudgifter samt at Brdr. Petersen havde stor erfaring med fremstilling af aluminiumsbakker og styrehuse.

Aluminium er noget mere kompliceret at svejse i end stål, og der fordres stor renlighed med værktøj og arbejdsprocesser. Desuden har kold luft en indvirkning på svejsningens kvalitet, hvorfor der helst ikke må være for meget træk. Ulige afkøling giver mikroskobiske porer i svejsesømmen, der således svækkes.

Nogle år forinden havde man overtaget bådebyggeriets store hal, der til dette arbejde måtte ændres f.eks. måtte porten gøres højere for, at tillade det færdige skrogs passage - hver kvadratmeter blev udnyttet maksimalt.

Carl Jørgensen og Carsten Larsen var projektansvarlige fra start til slut. Ejeren selv stod for den endelige færdiggørelse, efter at skroget var leveret. 

Inden skibets endelige overdragelse skal Søfartsstyrelsen godkende skroget. Et skibsskrog skal ifølge søfartsloven røngtenfotograferes grundigt for at tjekke svejsningerne for uønskede porrer.

Dem var der ingen af - så arbejdet blev godkendt uden anmærkninger.

Skibsskrog      Havhesten skibsskrog   Færdige skibsskrog 

Det færdige resultat af Havhesten  Havhesten

.